PODROČJA FINANČNEGA SVETOVANJA

Z ljudmi, ki nam zaupajo, se dogovorimo o želenih ciljih. Povemo, kaj lahko naredimo in to tudi speljemo. Ne znamo vsega, vsekakor pa obvladamo poslovne finance. Pridržujemo si pravico, da od dogovorjenih nalog odstopimo, če ugotovimo, da so nameni naročnika poslovno ali etično nekorektni.  

Glede na zahtevnost dogovorjenega projekta, se v projektni tim, po soglasju naročnika, vključijo strokovnjaki s povezanih področij, kot so pravniki, cenilci vrednosti, revizorji ali davčni svetovalci. Predmet svetovanja je vedno odraz vaših potreb in našega prepričanja, da lahko opravimo tako, kot želite vi.

V nadaljevanju so našteti nekateri izpeljani projekti.

 • Postavitev metodologije celovitega obvladovanja tveganj
 • Določanje kapitalske ustreznosti in plačilne sposobnosti
 • Izboljšanje učinkovitosti obratnega kapitala
 • Zagotavljanje operativne odličnosti finančnega poslovanja
 • Postavitev finančnega nadzora v skupini
 • Vpeljava poslovno-finančnega načrtovanja
 • Poslovno-finančne reorganizacije
 • Skrbni pregled finančnega poslovanja
 • Kritična ocena finančnega ali projektnega načrta
 • Podpora vodji financ v podjetju pri zagonu določenih aktivnosti
 • Organiziranost finančne službe
 • Motivacijsko nagrajevanje na osnovi finančnih rezultatov

KADROVSKO SVETOVANJE

Na področju poslovnih financ poznamo kolegice in kolege, ki so trenutno vodilni ali vodstveni ljudje v podjetjih ali opravljajo le strokovna dela na področju poslovnih financ. Zaupali so nam njihove želje, ambicije in morebitno pripravljenost zamenjati področje dela ali podjetje.

Posredujte nam vašo ponudbo, ki mora vsebovati področje dela, kraj pretežnega opravljanja dela, zahtevano strokovnost in raven odgovornosti v družbi. Posredovali vam bomo dodatna vprašanja, ki bodo zanimala vašega potencialnega sodelavca.

Ko ocenimo, da imamo primeren kader za vaše podjetje, se dogovorimo za pogodbo o kadrovskem svetovanju. Vrednost opravljene storitve je odvisna od zahtevnosti vašega povpraševanja. Če se bo kolegica ali kolega odločil(a) za nadaljnje sodelovanje z vami, vas bo poklical(a) in dogovorili boste vse podrobnosti.

Za oceno strokovne usposobljenosti lahko poskrbimo mi. Oceno osebnostnega potenciala, oziroma skladnosti osebnostnih lastnosti, kompetenc z vašimi zahtevami pa naročimo pri partnerski družbi, ki opravi mednarodno priznano testiranje.

MIKRO IN MAJHNE DRUŽBE

Plačujete davek na uspeh, denarja pa ni? Imate super ideje, ki so po vašem mnenju izredno donosne, pa vas banke ne razumejo? Ste načrtovali eno, finance pa so pokazale drugo? Imate več obveznosti, kot denarja, hkrati pa dobiček? Bi investirali, pa si ne upate?

Strah je varovalka in odraz odgovornosti. Manjša podjetja imajo največ finančnih težav, še posebej, če želijo povečevati obseg poslovanja, v krizi pa je že obstoj na trgu lahko velik uspeh.

Kako visoko si upate po stopnicah brez ograje? Mi vam postavimo ograjo.
Morda jo ne potrebujete, ampak so trenutki, ko se ti zvrti.

Ste strokovnjaki na svojem področju in ste želeli svoje védenje preizkusiti na trgu? Ste morda razočarani in ste izgubili samozavest? Nobeno podjetje ne gre v stečaj zato, ker dela slabo ali ima izgubo. Stečaj se začne, ko ni dovolj denarja. Poznavanje zakonitosti finančnega poslovanja je verjetno manj zahtevno, kot vaša dejavnost, ampak ključno za preživetje.

Najprej se morate seznaniti s pravili igre v poslovnih financah, kar je preko strokovnih delavnic/seminarjev najceneje. Udeležba na strokovni delavnici bo zagotovo spremenila prioritete vaših poslovnih aktivnosti.

"Rast zahteva denar, velika rast pa veliko denarja. "