Dobra praksa zadolževanja

Ni zmaga dobiti kredit, zmaga je kredit vrniti in obdržati premoženje.

Sistematično se bomo lotili ocene posojilne sposobnosti, vpliva investicij in obratnega kapitala na zadolženost, ter pravnih in finančnih zaveze iz kreditnih pogodb.

  • Kapitalska ustreznost in posojilna sposobnost
  • Dejavniki izbora finančnega partnerja
  • Običajne in alternativne oblike zadolževanja
  • Finančna in operativna tveganja zadolževanja
  • Obvladovanje finančnih in drugih zavez iz pogodb
  • Primeri dobre in manj dobre prakse
  • Tvegane sestavine kreditnih pogodb
  • Odgovornost pogodbenic v kreditnih odnosih
  • Pravne posledice finančnih zavez

Program izvajata dr. Jožko Peterlin in Primož Raktelj, MBA.

Cena delavnice je 200 evrov + ddv in vključuje izvedbo delavnice z gradivom in kosilo.

Za člane SMARTFIN Poslovnega kluba brezplačno.

 

Peterlin 043dr. Jožko Peterlin, ustanovitelj Inštituta za poslovne finance Smartfin, z dolgoletno prakso na področju vodenja financ v podjetju. Bil je finančni direktor in član uprave Droge, direktor za problematične naložbe v banki, član uprave Telekoma Slovenije. Več kot 10 let predsednik Združenja poslovnih finančnikov Slovenije in član odbora evropskega (EACT) in mednarodnega (IGTA) združenja poslovnih finančnikov. Peterlin je avtor in soavtor mnogih knjig in člankov. Poleg svetovanja in vodenja financ v podjetjih je tudi eden najbolj priljubljenih voditeljev delavnic in seminarjev, ki zagotovo spremenijo prioriteto poslovnih aktivnosti udeležencev. Leta 2010 je bil po mnenju komisije časnika Finance in javnosti izbran za naj poslovno-finančnega svetovalca v letu 2009. Leta 2011, 2012, 2013 in 2016 je bil po izboru uporabnikov spletnega portala Tax-Fin-Lex izbran za najuglednejšega finančnega strokovnjaka v Sloveniji.

 

rakteljPrimož Raktelj, MBA je pravnik in ustanovitelj pravno svetovalne družbe Raktelj d.o.o.. Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Zaključil je tudi študij MBA na Univerzi v Kansasu, na Consortium Institute of Management and Business Analysis. Izkušnje na pravnem področju je pridobival v ACH kot Namestnik generalnega direktorja pred tem pa pomočnik generalnega direktorja za korporativno pravo, v Drogi Portorož je bil direktor pravnih zadev in kot predstojnik pravne službe Občine Piran.

Primož je član Smartfin poslovnega kluba in strokovni partner Akademije poslovnih financ, odgovoren za finančno pravo.

Lastnosti dogodka

Datum dogodka 29. 09. 2022 9:00
Zaključek dogodka 29. 09. 2022 15:00
Cena na udeleženca Kotizacija je 200 evrov + ddv
Lokacija Vrhnika
200,00€ 14